Geflopte Nederlander staat voor terugkeer naar Anderlecht: "Daar kon ik niet mee om"

door: MAB
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht neemt het deze namiddag op tegen leider Union in de Brusselse Derby. Paars-Wit kwam amper in actie op de transfermarkt deze winter, maar in de zomer zouden de manschappen van Vincent Kompany wel eens bezoek kunnen krijgen van een oude bekende. 

Want het contract van Michel Vlap, die voor acht miljoen euro werd binnengehaald bij RSCA, bij FC Twente loopt in juni af. De Nederlandse middenvelder ligt nog tot 2024 onder contract bij de Brusselaars en Vlap zelf sluit een terugkeer naar Paars-Wit niet uit. 

"Ik sta er nog onder contract en als ik de kans krijg zal ik ervoor knokken", vertelde hij bij NOS. "Ik moet zeggen dat als ik niet speelde ik daar ook niet altijd even goed mee om ben gegaan. Als ik het soms niet eens was met een bepaalde keuze, of niet speelde, kon ik mijn emoties niet verbergen."

Het is nog maar de vraag of er plaats is voor de Nederlander in de selectie van Anderlecht deze zomer. Vlap lijkt er echter klaar voor. "Ik heb ervan geleerd en het heeft me volwassener gemaakt."