Gent krijgt zijn revanche en wint tegen negenkoppig Club Brugge

door: MAB
KAA Gent
Afbeelding bron: Photonews

KAA Gent heeft de Slag om Vlaanderen tegen Club Brugge met 1-2 gewonnen. De Gentenaren krijgen zo hun revanche na de verloren halve finale in de Beker.

Gent kwam na 36 minuten spelen op voorsprong dankzij een plotse goal van Andrew Hjulsager. Een donderslag bij heldere hemel voor Club Brugge dat het tempo aan het opvoeren was. Tissoudali kon voor de rust de score nog verdubbelen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

De Marokkaan kon uiteindelijk toch de netten doen trillen in de 67e minuut en bracht Gent 0-2 voor. Charles De Ketelaere maakte in 76ste minuut nog de aansluitingstreffer, maar de Buffalo's lieten de overwinning niet meer uit hun handen glippen.

Blauw-Zwart eindigde de partij met negen spelers. Balanta kreeg twee keer geel op twee minuten tijd en Noa Lang werd in de 95ste minuut nog van het veld gestuurd vanwege onsportief gedrag.

Gent staat na de overwinning op zesde plaats in het klassement. Club bezet de derde plaats en ziet leider Union 12 punten uitlopen.