Gert Verheyen breekt lans voor Club Brugge-spelers bij de Rode Duivels

door: CDC
Gert Verheyen
Afbeelding bron: Photonews

Bij het gelijkspel van de Rode Duivels gisteren tegen Wales, was het spel maar matig. Dit lag onder meer aan het groot aantal nieuwkomers in de ploeg. Toch is analist Gert Verheyen hoopvol voor de toekomst.

Verheyen zegt in Het Nieuwsblad dat België best wel goed speelde. Vooral in de eerste helft waren de Rode Duivels dominant, vooral dankzij een sterk middenveld. Na de rust was dat jammer genoeg wel een pak minder. 

Van­aken, De Bruyne, De Ketelaere en Witsel bespeelden de ruimtes uitstekend, wist Verheyen, ongeacht hun startpositie. Wel bleef iedereen teveel op het middenveld hangen waardoor gevaar uitbleef. Vooral Vanaken kreeg een pluim. Hij lijkt zich nu helemaal in de nationale ploeg te hebben gespeeld.

Nochtans had hij zijn tijd nodig. Tijd waarvan Verheyen ook verwacht dat ook De Ketelaere die nodig zal hebben. Die laatste haalde nog niet zijn niveau van Brugge. Beide spelers zijn voor Verheyen wel een bewijs dat "nieuwe jongens in dat geraamte meer dan twee kansen verdienen om te kunnen groeien in die rol."