Gert Verheyen spreekt klare taal omtrent rode kaart van Club Brugge

door: MAB
Gert Verheyen
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge speelde gisteren in de topper tegen Standard 2-2 gelijk. Volgende week ontvangt Blauw-Zwart de leider in het klassement, Union Saint-Gilloise, in Jan Breydel. 

En dat zal zonder de 26-jarige Jack Hendry zijn. De Schot kreeg in de partij tegen Standard een rode kaart voor een tackle op Garcela. Door een slechte terugspeelbal van Brandon Mechele had de verdediger geen andere keuze dan de Standard-speler, die alleen op doel afging, stevig neer te halen. 

"Het is logisch dat Hendry daar zijn ultieme tackle inzet, maar rood is zeker terecht", aldus Gert Verheyen bij Eleven Sports. "Het is rood omdat Carcela anders alleen door was, maar ook vanwege het contact hoor."

Verheyen legt de schuld echter niet alleen bij de Schotse international. "Uiteindelijk is Mechele de boosdoener. Dat is natuurlijk niet opzettelijk, maar het is gewoon een heel slechte pass. En Carcela doet het ook goed door plots op te duiken om druk te gaan zetten." Brugge zal het dus dit weekend zonder de sterkhouder in de verdediging moeten doen tegen Union.