Hein Vanhaezebrouck openhartig over seizoen met KAA Gent: "Dan was er geen discussie over Play-Off 1"

door: MAB
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

Hein Vanhaezebrouck blikte in Extra Time terug op een turbulent seizoen bij KAA Gent. De oefenmeester tekende er onlangs nog voor twee jaar bij.

KAA Gent greep net naast een ticket voor de Champions' Play-offs, maar verzekerde zich wel van Europees voetbal volgend seizoen door de Beker te winnen. Coach Hein Vanhaezebrouck, die lang vaag deed over een eventuele toekomst bij de Buffalo's, heeft ondertussen voor twee seizoen bijgetekend bij de Oost-Vlamingen. 

"Voor mij was het duidelijk: Gent was dé optie in België. Er waren ook opties voor een job in het buitenland, maar dat is nog niet aan de orde. Omdat mijn zoon volgend jaar aan de universiteit begint. Het heeft eventjes geduurd met Gent, omdat ik wat antwoorden wilde krijgen en wat actie wilde zien."

"In Europa hadden we beter kunnen doen, maar die campagne overlapte met onze doelen in de competitie en de beker. Het viel allemaal op hetzelfde moment en wij beschikten niet over de breedste kern. Dat was zwaar voor de jongens. Met wat extra middelen in januari hadden we enkele spelers kunnen halen. Dan was er geen discussie over Play-off I", besloot de oefenmeester.