Het doel heiligt de middelen bij KRC Genk: "Dat kan ik niet elke week doen"

door: MAB
Bernd Storck Racing Genk
Afbeelding bron: Photonews

Genk is er gisteren in geslaagd zich te plaatsen voor de Europe Play Offs. De Limburgers wonnen moeizaam van een tienkoppig Seraing.

De manschappen van Bernd Storck wonnen met 0-2 op het veld van Seraing. Door de overwinning is Genk zeker dat het de play-offs haalt. De Limburgers hebben 51 punten, evenveel als STVV, maar met een beter doelsaldo. 

"Er was veel stress de voorbije twee weken maar ik denk wel dat we het verdienen om bij de beste 8 ploegen van België te horen", vertelde coach Bernd Storck na afloop van de wedstrijd. "Nu gaan wa alles geven in de Europe Play Offs."

"Bij een ploeg als Genk heb je 20 goede spelers. Er zijn 14 internationals en 4 spelers die naar het WK gaan binnenkort. Het is ook mijn job om elke speler naar een goed niveau te tillen om zoiets te kunnen meemaken en niet enkel voor de 11 mogelijke basisspelers. Dat is bovendien ook de filosofie van de club om spelers kansen te geven. Dan is het soms moeilijk om een balans te vinden. Ik kan niet elke week 10 spelers wisselen maar ik moet natuurlijk wel een compromis vinden."