Komt het nog goed met KAA Gent dit seizoen? "Dat kan je hen niet verwijten"

door: MAB
AA Gent
Afbeelding bron: Photonews

Na het nipt mislopen van de Champions' Play-offs, richtte KAA Gent al zijn pijlen op het winnen van de bekerfinale. De Buffalo's verschalkten daarin Anderlecht en spelen volgend jaar sowieso Europees.

En dat betekent dat de Oost-Vlamingen nu eigenlijk geen doel meer hebben in de Europe Play-offs. Het lijkt dan ook moeilijk voor de manschappen van Hein Vanhaezebrouck om zich elke week opnieuw op te laden. 

"Je hebt nu toch het gevoel dat het seizoen voor AA Gent er echt wel op zit", vertelt analist Wim De Conick in Het Nieuwsblad. "De prijs is binnen. Toch kon je Gent niets verwijten tegen Genk. Gent heeft enorm gefocust op het behalen van Play-off 1 en het winnen van de beker. Het lijkt me niet evident om nu nog eens te focussen."

"Het team zal ongetwijfeld ook nog wel willen, maar nu ze die beker op zak hebben, is het volgens mij niet onlogisch dat er wat verslapping optreedt. Ik raad ze aan om geen negatieve energie te verliezen door de wedstrijdleiding, ook al is dat moeilijk als de bal rolt.”

Tags KAA Gent