Nu al spanningen bij de Rode Duivels: Speler is niet tevreden met zijn bankzittersstatuut

door: AVL
Rode Duivels
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels spelen woensdag hun eerste WK-wedstrijd tegen Canada. Bondscoach Roberto Martinez staat nog voor enkele loodzware keuzes. 

Zo vragen bv. veel Belgische supporters zich af welke namen er in de defensie zullen plaatsnemen. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld lijken zeker van hun plaats. Voor die derde plaats lijkt Zeno Debast het meeste kans te maken.

Debast lijkt het pleit dus te zullen winnen van Arthur Theate, Wout Faes en Leander Dendoncker. Vooral voor die laatste is dit naar verluidt een bijzonder bittere pil zijn om te slikken. 

Dendoncker leek enkele maanden geleden nog de aangewezen man om de derde plek in de verdediging in te nemen na enkele sterke prestaties in de Nations League. Sinds de doorbraak van Zeno Debast is Dendoncker echter volledig naar het achterplan verdwenen.

Volgens Het Laatste Nieuws is de entourage van Leander Dendoncker niet blij met zijn huidige situatie. De ex-speler van Anderlecht kreeg van de bondscoach nog geen verklaring voor zijn bankzittersstatuut.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24