Penibele situatie van Lukaku bij Chelsea uitgelegd: "Het grote verschil is dat hij geen plezier heeft"

door: MAB
tuchel lukaku
Afbeelding bron: Photonews

De wekenlange blessure, het interview met Sky Sports Italia en een gebrek aan doelpunten. Romelu Lukaku heeft zijn terugkeer bij Chelsea nog niet weten waar maken. Ian Rush, voormalig speler bij Liverpool, denkt een verklaring te hebben voor het mindere vormpeil van 'Big Rom'.

Lukaku speelde dit jaar al 16 competitiewedstrijden waarin hij goed was voor vijf doelpunten en geen assists. Statistieken die verbleken tegenover zijn periode bij Inter Milan. "We weten allemaal dat Lukaku doelpunten kan scoren want hij heeft dat al op alle niveaus laten zien", vertelde Ian Rush bij Metro. 

"Maar hij moet weer volledig fit worden, want hij ziet er niet bepaald scherp uit. Je kan zelfs zeggen dat hij té hard zijn best doet. Ik heb dat ook meegemaakt, dat je in een situatie komt waar eventjes niks lukt." De voormalige Liverpool-ster heeft dan ook een duidelijke boodschap voor de Belgische spits: geduld.

"Als spits moet je soms gewoon je kans afwachten. Nadat je dan een keer gescoord hebt, valt alles weer in z’n plooi.” The Blues komen pas op 5 februari opnieuw in actie. Ze nemen het op tegen derdeklasser Plymouth in de vierde ronde van de FA Cup.