Peter Vandenbempt weet waar Union succes aan te danken heeft: "Niets van te merken"

door: MAB
Union
Afbeelding bron: Photonews

Een sterk en goed georganiseerd Union legde gisteren stadsgenoot Anderlecht met 3-1 over de knie. De manschappen van Felice Mazzu bewezen nog maar eens dat ze het verdienen om eerste te staan. 

Union stond al na 12 minuten spelen 2-0 voor tegen Anderlecht. Paars-Wit kon op geen enkel moment een duidelijk antwoord verzinnen op de goede organisatie van Union en verloor dan ook terecht. Analist Peter Vandenbempt merkte vooral op dat de Unionisten niets veranderen aan hun gebruikelijke manier van spelen. 

"Union en zijn fans waren helemaal zichzelf tegen Anderlecht. Het heeft 100 procent gespeeld naar zijn kwaliteiten. Met een bliksemstart manoeuvreerde het Anderlecht van bij de start in een moeilijke positie."

"Dat Anderlecht een non-prestatie leverde, hielp uiteraard, maar het neemt niets weg van de verdienste van Union. Het duo voorin, met Vanzeir en Undav, was weer heel goed. Ook een bijzondere vermelding voor Nieuwkoop op de rechterkant. En doelman Moris deed op een moeilijk moment voor Union ook een geweldige save."