Philippe Clement reageert op geruchten rond redenen vertrek

door: CDC
clement
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag werd Philippe Clement officieel voorgesteld als trainer bij AS Monaco. Hij kwam er onder meer terug op de geruchten rond de onvrede die er binnen Brugge zou bestaan over zijn werk.

De Belgische succescoach mocht zijn visie over voetbal uit de doeken doen. Clement erkende dat het niveau in de Ligue 1 hoger ligt, maar de spelstijl noemt hij vergelijkbaar met de Belgische. Hij zei dat het een eer was om in Monaco te zijn en de kans te krijgen om zich te bewijzen.

Clement heeft naar eigen zeggen nu een inloopperiode nodig om de groep te leren kennen, zowel de mentaliteit als het karakter van de spelers. Hij wil er een hechte groep creëren. Clement voelt er een positieve druk in een omgeving voor winnaars en met veel ambitie.

Hij kwam voor de pers ook terug op zijn plotse vertrek bij Brugge. Hij deed het vooral omdat er een unieke kans was om een topclub te leiden. Van een negatief klimaat in Brugge was er volgens Clement geen sprake, enkel van buitenaf kwam er negativiteit. Wel geeft hij aan dat achteraf gezien de kern te groot was. Met 30 spelers heb je volgens Clement altijd jongens die teleurgesteld zijn.