Opvallende wending: 'Dit is de echte reden voor afblazen van transfer toptalent door Club Brugge'

door: JDH
Nicky Hayen
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge leek toptalent Ngal’ayel Mukau weg te halen bij KV Mechelen, maar de transfer gaat niet door. Ondertussen lijkt de echte reden daarvoor bekend. 

Club Brugge gaf al bijna 20 miljoen euro uit deze zomer, maar wilde nog 4 miljoen euro + 1 miljoen euro bonussen betalen voor middenvelder Ngal’ayel Mukau van KV Mechelen. De deal leek er ook te komen. 

Buitenlandse clubs zoals het Italiaanse Parma leken op de kar te springen voor Mukua, maar dat lijkt echter niet de reden voor het afspringen van de transfer. Volgens Sacha Tavolieri is Mukau nie door de medische testen geraakt. 

Er zou een probleem opgedoken zijn in verband met een voorgaande blessure, waardoor Club Brugge de deal afblies. Mukau had zelf wel al een persoonlijk akkoord met Club Brugge over een transfer. 

Club Brugge zag in januari dit jaar zelf de transfer van Antonio Nusa niet doorgaan door een probleem met de medische keuring. Brentford had toen 37 miljoen euro voor hem veil, maar betaalde dat bedrag dan voor Igor Thiago.