Mats Rits trapt supporters van Club Brugge op de tenen met uitspraak over transfer naar Anderlecht

door: JDH
Mats Rits Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht heeft de gevoelige transfer van Mats Rits (30) van Club Brugge afgerond. Rits reageerde ook al op zijn overstap. 

Mats Rits is de eerste speler sinds Ronald Vargas in 2011 die de rechtstreekse overstap maakt van Club Brugge naar Anderlecht. Bij blauw-zwart had Rits nog maar een contract voor een jaar en was hij niet meer zeker van een basisplaats. 

"Ik teken hier vandaag met een heel goed gevoel en met veel zin om iets bij te dragen aan de ploeg. Het was voor mij een eenvoudige keuze en het juiste moment om voor dit project te kiezen. Ik voelde onmiddellijk veel vertrouwen van de directie van RSC Anderlecht en ik geloof zelf sterk in de duidelijke sportieve visie van de clubleiding", zegt Rits over zijn overstap. 

Dat Rits de overstap van Club Brugge naar Anderlecht een eenvoudige keuze noemt, zal bij de supporters van Club Brugge waarschijnlijk niet zo goed vallen. Na de laatste wedstrijden van Club Brugge waren er al anti-Anderlecht gezangen van de supporters. Bij Club Brugge waren ze dan ook karig met commentaar over de transfer.