Aanwinst en toptalent van Racing Genk doet verrassende onthulling over transfer naar Club Brugge

door: JDH
Genk Bryan Heynen El Khannouss
Afbeelding bron: Photonews

Christopher Bonsu Baah (18) werd deze zomer voor iets meer dan 5 miljoen euro weggehaald in Noorwegen. Maar hij kon ook naar enkele andere Belgische ploegen. 

De Ghanees Christopher Bonsu Baah (18) speelde zich vorig weekend in de kijker bij Racing Genk. Zijn schot zorgde voor de 0-1 zege op het veld van Cercle Brugge, al kreeg Bonsu Baah de goal niet achter zijn naam. Het was immers een owngoal van Cercle-doelman Warleson. 

Maar Bonsu Baah kon deze zomer ook naar een hele hoop andere clubs. "Brighton, Everton, Feyenoord, Club Brugge. Maar voor mij was het na mijn gesprek met Dimitri de Condé al heel snel een uitgemaakte zaak", aldus Bonsu Baah bij Het Belang van Limburg. "Ik wilde alleen naar Genk komen."

Maar Bonsu Baah had ook nog een andere reden om voor Genk te kiezen. "Ik had als jongetje twee idolen: Lionel Messi en… Kevin De Bruyne. Zijn doorzicht en passing zijn uniek. Daarom ben ik met KRC Genk FIFA beginnen spelen."

Zo kende de Ghanees al heel wat spelers van Racing Genk bij zijn komst naar België. En ook wie er in het verleden al speelde. Zo kende Bonsu Baah ook Kalidou Koulibaly, die tussen 2012 en 2014 bij Genk speelde en deze zomer een transfer maakte van Chelsea naar Saoedi-Arabië.