Politiezone Brussel spreekt klare taal omtrent wedstrijd tussen Anderlecht en Union: "We gaan onverbiddelijk zijn"

door: MAB
Union SG
Afbeelding bron: Photonews

Om 13.30 bekampen trekt Anderlecht naar het Dudenpark om tegen stadsgenoot Union Saint-Gilloise te spelen. Sinds dit weekend mogen er opnieuw fans aanwezig zijn, al worden de fans van Paars-Wit wel compleet geweerd. 

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van Union, toen er nog geen toeschouwers welkom waren in het stadion, trokken honderden fans het nabije bos in om daar naar de partij te kijken. Dit weekend mogen supporters van RUSG wel opnieuw binnen in hun stadion, maar dat geldt niet voor de fans van Anderlecht. 

"Er zijn voldoende cafés in de buurt van Anderlecht om de match te volgen. Blijf daar", aldus politiecommissaris Philippe Boucar aan HLN. "Alle Ultra's zijn bekend. En alle toegangswegen zullen nauwlettend in de gaten gehouden worden."

"We gaan onverbiddelijk zijn. Neen, dit is geen heksenjacht en willen het voetbalplezier niet bederven. We begrijpen trouwens de frustratie van de Anderlechtfans die de derby willen zien. Maar hier moet je de wet respecteren en rekening houden met de epidemie", klinkt het streng.