René Vandereycken velt oordeel over komst van Thorgan Hazard bij RSC Anderlecht

door: BVDO
Thorgan Hazard
Afbeelding bron: Photonews

Thorgan Hazard speelt dit seizoen bij RSC Anderlecht. Maar is dat wel een goede keuze voor de ex-speler van Borussia Dortmund?

Thorgan Hazard speelde zeker geen slecht seizoen bij Dortmund en PSV, maar toch kwam hij voor dit jaar niet meer in de plannen van de Duitse club voor. En dus was een transfer de enige mogelijkheid. Besiktas was een mogelijkheid, maar uiteindelijk werd het toch de Jupiler Pro League bij RSC Anderlecht.

Een straffe keuze, zo vindt ook René Vandereycken. “Of het nu voor Hazard de beste keuze is om terug te keren naar België, moet hij voor zichzelf uitmaken. Hij zal misschien voelen dat hij bij Dortmund komend seizoen weinig kansen zal krijgen, dan is het niet onbegrijpelijk dat hij ergens anders naartoe wil”, zegt hij aan Het Nieuwsblad.

De vergelijking met Vertonghen en Alderweireld gaat volgens Vandereycken niet op. “Hazard is nog maar 30. Dat wil zeggen dat hij na één seizoen in België misschien weer de stap hogerop kan zetten. Ik zie daarom op korte termijn niet echt valkuilen voor hem. Als hij hier basisspeler wordt en goed presteert, maakt hij misschien ook weer meer kans op de nationale ploeg.”