door: MAB
lukaku
Afbeelding bron: Photonews

Het gaat steeds moeilijker voor Romelu Lukaku bij Chelsea. De Rode Duivels lag een maand in de lappenmand vanwege een blessure en kan zijn stempel nu niet meer op de ploeg drukken.

Lukaku kon al tien wedstrijden niet meer scoren en begint de laatste wedstrijden steevast op de bank. Tegen West Ham mocht hij in vallen in de tweede helft, maar enkel omdat Kai Havertz zwaar geblesseerd raakte en coach Tuchel geen andere optie had.

Het Laatste Nieuws zag dat Lukaku de schuld kreeg van de 3-2 nederlaag in de Londense derby met West Ham. De topscoorder van de Rode Duivel raakte de bal slechts 16 keer aan in 45 minuten. Ook aanvallend liep het allemaal bijzonder stroef bij Lukaku.

"Door zijn laattijdige komst, half augustus, en de drukke kalender zegt Tuchel dat hij amper de tijd heeft gehad om Lukaku tactisch te integreren. Een vonk met een ploeggenoot, zoals hij die met spitsbroer Lautaro had bij Inter, heeft hij door de vele wissels nog niet kunnen vinden."