Serge Gumienny haalt uit naar Belgische fans: “Hypocriet om arbitrage nu af te breken”

door: BVDO
Romelu Lukaku
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels verloren met 0-1 van Slovakije. De scheidsrechter was kop van jut, na twee afgekeurde doelpunten van de Belgen.

Het EK startte de voorbije dagen met heel goede arbitrage, maar de partij van de Rode Duivels was de eerste waar de scheidsrechter een hoofdrol opeiste. Serge Gumienny vindt dat niemand in ons land recht heeft om te klagen over de twee afgekeurde goals van Romelu Lukaku.

“Het is nu jammer voor de Belgen, maar dit is wel het soort arbitrage waar trainers, spelers, analisten en journalisten jarenlang voor gepleit hebben. Voetbal moest een exacte wetenschap worden. Vandaag hebben we gezien wat je dan krijgt”, vertelt hij aan Het Belang van Limburg.

Volgens de letter van de regels, met een VAR beschikbaar, zijn de twee doelpunten van Big Rom ongeldig en werden die dan ook geheel terecht afgekeurd. Al hadden de Rode Duivels volgens die regels ook een penalty verdiend.

“Al had die handsbal van een Slovaakse verdediger in het strafschopgebied ook wel met datzelfde wetenschappelijke oog bekeken mogen worden door de VAR. Dan hadden de Belgen voor de rust nog een strafschop gekregen.”

De conclusie van Gumienny is dan ook duidelijk. “Dan vind ik het hypocriet als we het nu gaan afbreken omdat wij er nu nadeel van ondervinden. Wat hadden de VAR en de ref dan moeten doen bij het zien van de beelden? Het gewoon laten passeren? Dan had heel Slovakije op zijn achterste poten gestaan.”