Vandenbempt toont zich scherp voor blunderende Kompany: "Dat hoor je wel vaker bij hem"

door: MAB
Vincent Kompany
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht verloor gisteren met 0-1 op het veld van fiere leider en stadsgenoot Union. Door het verlies moet Anderlecht plots weer vechten voor een plaats in de top vier en ook in de kleedkamer van Paars-Wit begint het te donderen. 

Zo uitte Benito Raman na afloop van de partij zijn ongenoegen over het feit dat hij weer op de bank moest beginnen. Volgens de spits is zijn situatie bij Anderlecht onacceptabel en heeft het geen zin om te blijven. "Ik begrijp de frustratie van Raman, maar het is natuurlijk een heel slecht moment om die nu te gaan uiten in de pers", schrijft Peter Vandenbempt bij Sporza. 

De analist was ook scherp voor de keuzes van Vincent Kompany. Volgens Vandenbempt was het geen goede beslissing om Kouamé, die nog maar net terug was van de Africa Cup, al meteen in de basis te droppen. "Menselijk, psychologisch was het toch niet goed gedaan. Het is een verwijt dat je vaker hoort: Kompany heeft niet al te veel oog voor de psychologie en het menselijke aspect van zijn spelers."

Anderlecht hoopt de negatieve spiraal donderdag te verbreken. De Brusselaars spelen tegen Eupen in de halve finale van de Beker van België.