VIDEO Ongeziene taferelen tijdens Gent-Genk na onbegrijpelijke beslissingen van arbitrage

door: MAB
Hein
Afbeelding bron: Photonews

De partij tussen KAA Gent en KRC Genk gisteren eindigde in een zuinige overwinning voor de Limburgers (0-1). Na afloop van de partij werd er, weeral, geklaagd over de arbitrage. 

De Buffalo's kregen twee rode kaarten te verwerken. Kapitein Vadis Odjidja kreeg twee keer geel na enkele discutabele tussenkomsten van scheidsrechter Nathan Verboomen. Bij de tweede gele kaart ging coach Vanhaezebrouck door het lint, en werd prompt met rood naar de tribunes gestuurd. 

"Onze scheidsrechters lopen al niet over van vertrouwen en kwaliteit", aldus de Gentse oefenmeester na de wedstrijd. "Ik vond de eerste gele kaart van Vadis héél licht. Als die dan als aanvoerder komt reclameren na een tackle op Bezus, zou het van persoonlijkheid getuigen om daar gewoon van weg te lopen."

"Dit was voorspelbaar, zeker met een scheidsrechter die goed wil staan bij zijn bazen. Hij zal gescoord hebben, dat is duidelijk. Het is betreurenswaardig, want zo doe je de match dood. De mensen van Genk zijn me meteen komen zeggen: ‘Wat was dat nu?"