Vincent Kompany haalt weinig benijdenswaardig record

door: CDC
Vincent Kompany RSC Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Kompany deelt een internationaal record met Riza Calimbay, de trainer van het Turkse Sivasspor. Het is maar de vraag of hij dat opmerkelijk record überhaupt wil.

Samen met Calimbay haalde Kompany een recordaantal gelijke spelen in zijn trainerscarrière. Sinds 17 augustus 2020 speelde Anderlecht 49 wedstrijden onder Kompany in de competitie en 21 daarvan werden een gelijkspel. Ook dit weekend weer kon zijn ploeg niet winnen van Sint-Truiden.

Het is Waalse krant L'Avenir die de feiten vaststelde. Niet elke ploeg in Europa speelde evenveel wedstrijden, zo merkt de krant op, maar ook percentagegewijs staat Kompany gedeeld aan de leiding qua draws. 43% van de wedstrijden eindigden gelijk.

Opvallend is dat Anderlecht een van de hoogst gerangschikte ploegen is met zoveel gelijke spelen. Het eindigde vorig seizoen 4e in België, terwijl andere ploegen die ook veel gelijk speelden een stuk lager staan in de rangschikking. Als kers op de taart is de volgende tegenstander Beerschot, die het meeste gelijke spelen haalt in het huidig seizoen. 

Download nu de gratis app van Redactie24