Zorgen bij KRC Genk? “En we weten hoe het toen afgelopen is”

door: BVDO
Genk Bryan Heynen El Khannouss
Afbeelding bron: Photonews

KRC Genk gaat door een moeilijke periode. De Europese uitschakeling in de Champions League en Europa League doen niet veel goeds vermoeden.

Geen Champions League, geen Europa League. KRC Genk moet de komende weken zijn plekje in de Conference League veilig weten te stellen, al wordt dat geen sinecure tegen een Turkse tegenstander.

Het doet het slechtste vermoeden. “Ik herken veel tekenen van het Genk van twee jaar geleden”, zegt Stef Wijnants bij Sporza. “Na een uitstekend seizoen onder John van den Brom, waarin ze vicekampioen werden en de Beker van België wonnen, begonnen ze met hetzelfde team aan het nieuwe seizoen. Ze deden geen transfers, want ze wilden absoluut voor de titel gaan.”

En dat liep niet zoals men toen gedacht had. “We weten allemaal hoe dat uiteindelijk is afgelopen. Het probleem was toen dat er bij al die nederlagen niet echt een leider opstond. Dat merk ik nu ook wel een beetje. Door de blessure van Heynen hebben ze daar een probleem. Hrosovsky is geen leider, El Khanouss is nog te jong.”

Tags KRC Genk