VTM

Is Ben Weyts Champignon in 'The Masked Singer'? Hij reageert wel héél verdacht!

door: LHX
TMS_S3_afl01_Champignon.jpg
Afbeelding bron: VTM

In de tweede aflevering van 'The Masked Singer' waren enkele juryleden er rotsvast van overtuigd dat Kolonel Mops Ben Weyts was. Ze hadden het fout: Marc Coucke bleek in het pak te zitten.

Kolonel Mops is hij alvast niet, maar Ben Weyts' naam wordt genoemt bij verschillende van de 'The Masked Singer'-pakken. Zo denkt MNM-presentatrice Kawtar Ehlalouch dat hij Champignon is.

Wanneer ze hem belt om het hem persoonlijk te vragen, is zijn antwoord uiteraard negatief. "Dat moet ik met klem ontkennen", zegt hij. Al maakt hij zijn statement al meteen ietwat verwarrend: "Maar je weet, in de politiek ontkennen wij nogal dikwijls iets."

"Ik denk dat ik daar niet zo goed op kan antwoorden, of mág antwoorden", voegt hij er nog aan toe. Ook wanneer Kawtar hem een filmpje laat horen waarin hij samen met Meyrem Almaci aan het zingen is, houdt hij vol. "Dat ontmaskert me nog niet onmiddellijk, natuurlijk", klinkt het ontwijkend.

In het eerste nummer dat Champignon bracht, roept hij op een gegeven moment: "Turn the mic on!" Om te horen of het Weyts' stem is, wordt hem gevraagd om hetzelfde zinnetje te zeggen. Dat doet hij met opzet met een veel lagere stem, wat Kawtar wel héél verdacht vindt. "Bij dezen is het zeker: Ben Weyts zit in het champignonnenpak", concludeert ze.