VTM

Camille verklapt wat we mogen verwachten van eigen telenovelle

door: STG
Camille
Afbeelding bron: VTM

Gisteren kondigde Camille aan dat ze vanaf 2024 haar eigen telenovelle krijgt. Het is de eerste keer dat er een Vlaamse Telenovelle geschreven wordt met de focus op één actrice. Stilaan raken er ook meer details bekend van wat we mogen verwachten.

William Vaesen, de bedenker en manager van Camille legt in Het Laatste Nieuws uit dat we geen kopie van '#LikeMe' moeten verwachten. De naam wordt later nog bekend gemaakt, maar de verhaallijn lijkt op een projectie van het echte leven van Camille.

"Mijn eigen sprookje is drie jaar geleden begonnen met de combinatie van zingen, dansen en acteren in ‘#LikeMe’. Dat ik mijn passies nu opnieuw mag combineren in een fictief sprookjesverhaal is geweldig", zegt Camille.

De nadruk blijft wel liggen op fictie, want de telenovelle wordt geen weergave van haar echte leven. “Anders dan in het echt zal Camille haar zang- en danstalent in deze telenovelle lang verborgen moeten houden voor de buitenwereld. Er zullen veel afleveringen nodig zijn om haar te laten ontpoppen tot superster”, zegt bedenker William Vaesen.

Het is de eerste keer dat er een telenovelle wordt geschreven met het oog op een Vlaamse twintiger. Eerdere telenovelles zoals 'Sara' en 'LouiseLouise' werden gebaseerd op buitenlandse formats.

Ook over de combinatie met muziek is er goed nagedacht. "Net omdat het een muzikale reeks wordt, zal het ook de bedoeling zijn dat we de stukken muziek gaan uitwerken voor een release buiten de telenovelle”, legt William uit. Er zal dus in geen geval minder nadruk gelegd worden op de muziek.

 

Tags Camille