VTM

Dochters van Kürt Rogiers fronsen de wenkbrauwen: “Papa, hoe hebben ze je zo zot gekregen?”

door: ASX
Kürt Rogiers
Afbeelding bron: VTM

In Hasselt vindt dit weekend de 16e (!) editie plaats van het Schlagerfestival. Gastheer van dienst is voor het zevende jaar op rij acteur Kürt Rogiers, al ziet die er deze editie … een tikkeltje anders uit.

Een onherkenbare metamorfose. Fans en artiesten moesten twee keer met de ogen knipperen om presentator Kürt Rogiers te herkennen. De acteur uit ‘Familie’ gaf de aftrap van het Schlagerfestival als dragqueen.

Geflankeerd door twee professionele dragqueens verscheen Kürt Rogiers met valse borsten en een gigantische blonde pruik op het podium van de Trixxo Arena in Hasselt. Een metamorfose waarvoor Rogiers maar liefst twee uur in de make-upstoel moest zitten. Het resultaat is dan ook verbluffend.

Kürt bereidde zich thuis wekenlang voor op het grote moment, onder het goedziend oog van dochters Lola en Merlijn. “Mijn dochter vroegen mij: Papa, hoe hebben ze nu je weer zo zot gekregen”, vertelt Kürt aan Het Laatste Nieuws.

Ook vanavond en morgen schittert Kürt als dragqueen. Maandag staat hij opnieuw als Lars Dewulf op de set van ‘Familie’. Zonder hakken weliswaar.

Kürt Rogiers
Afbeelding bron: Instagram @hetschlagerfestivalbe