VTM

Eddy Planckaert moet eraan geloven: “Zo enthousiast dat hij begint te haperen”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Vanavond wordt het startschot van ‘RIP 2020’ gegeven. In die comedyshow steken Nathalie Meskens, Gugu Baúl, Ruth Beeckmans en Jonas Van Geel de draak met 2020.

Natuurlijk komen ook de belangrijkste figuren uit het bizarre jaar aan bod. Volgens Gugu wordt het wel iets helemaal anders dan ‘Tegen de Sterren Op’.

Corona wordt de rode draad in het overzicht en dan kunnen de virologen niet ontbreken. “Natuurlijk moet Marc Van Ranst eraan geloven”, zegt Guga in HLN. “Net als al zijn collega-virologen trouwens, zij stonden met stip aangeduid op ons lijstje.”

Slappe lach

Toch zal het niet enkel om corona draaien en passeert bijvoorbeeld ook de familie Planckaert de revue. “De imitaties van Eddy Planckaert waren voor mij de leukste draaidagen”, zegt Baúl. “Ik heb echt de slappe lach gehad.”

“Bij Eddy moet je gewoon overtuigd zijn van élke zin die je uitspreekt. ‘A-a-als mensen i-i-iets willen uitleggen in tien zinnen, g-g-ga ik dat allemaal i-i-in één proberen te steken...’ Hij is altijd zó enthousiast dat hij begint te haperen”, aldus Guga.

Benieuwd hoe Nathalie, Guga, Ruth en Jonas de draak steken met 2020? Dat kan je elke woensdag om 20u40 zien op VTM in ‘RIP 2020’.