VTM

Karen Damen compleet verontwaardigd: "Snap niet dat mensen zo weinig respect hebben"

door: COS
Karen Damen
Afbeelding bron: GoPlay

Dinsdagavond begint op VTM 2 het nieuwe seizoen van 'De Vuilste Jobs van Vlaanderen'. In elke aflevering komt een BV helpen. Karen Damen mag de spits afbijten.

Karen Damen komt in 'De Vuilste Jobs van Vlaanderen' terecht bij Brecht en Guytan. Zij verhuren mobiele toiletten en reinigen die. Karen werd op voorhand niet ingelicht over wat haar te wachten stond, maar ze had al een flauw vermoeden dat het iets met toiletten te maken zou hebben.

In Staden was er dagenlang gefeest door een jeugdbeweging. Daar moesten zes urinoirs en twaalf dixi-toiletten opgehaald worden. "Maar vooraleer je die opnieuw kan gebruiken, moeten ze tot in de puntjes gereinigd worden", zegt Karen in Het Nieuwsblad.

Karen moest de inhoud van de toiletten met een dikke darm leegzuigen. Daarna kwam er nog een grote stofzuiger aan te pas om alle restanten te verwijderen. "Ik vertel het vlot, maar ik wil die beelden nooit meer op mijn netvlies krijgen."

Bierblikjes en maandverbanden

"Ik snap nog altijd niet waarom mensen zo weinig respect hebben voor netheid", zegt Karen verontwaardigd. Karen en de heren vonden werkelijk van alles terug: van bierblikjes en bekers tot maandverbanden en aanstekers. "De viezigheid plakte zelfs tot tegen het plafond."

"Mijn bewondering voor mensen die elke dag zulke smeerlapperij voor hun ogen en neus krijgen, is alleen maar gestegen. Al denk ik dat die mensen daarmee ook goed hun boterham verdienen. En terecht. Want niemand anders wil dat doen", besluit ze.