VTM

Koen Wauters laat geen spaander heel van ‘De Verhulstjes’: “Wat Gert allemaal uitsteekt in zijn kot in Frankrijk…”

door: ASX
Afbeelding bron: GoPlay

Vanavond vindt de allereerste editie van de ‘Kastaars!’ plaats. Daarin worden er mediaprijzen uitgedeeld voor de beste programma’s die momenteel op televisie, radio en digitaal te zien en te horen zijn. De awarduitreiking wordt live uitgezonden op Eén, VTM en Play4. De presentatie is in de handen van Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst.

Die laatste is zelf ook genomineerd in de categorie ‘beste mediapersoonlijkheid’. De docureeks ‘De Verhulstjes’ maakt dan weer géén kans op een award. De meningen over het programma zijn dan ook verdeeld. Zelfs collega-presentator Koen Wauters loopt niet warm voor de reeks rond Gert Verhulst en aanverwanten.

“Ik heb veel sympathie voor Gert en zijn familie, maar wat hij in zijn kot in Frankrijk uitsteekt…”, klinkt het onomwonden in een duo-interview aan Het Laatste Nieuws. “Als ik moet kiezen waar ik naar kijk op tv is er toch altijd een documentaire of muziekprogramma dat ik liever zie”, geeft Koen toe.

Een docureeks rond de frontman van Clouseau hoeven we dan ook niet te verwachten. “Bij VTM wéten ze dat ze mij geen docusoap moeten voorstellen. Ik ben er niet vies van om mij eens aan een ander soort televisie te wagen, maar toch liever niet op die manier”, besluit Koen.