VTM

Koen Wauters teleurgesteld over de 'Kastaars!'

door: LHX
Afbeelding bron: GoPlay

Vanavond is het zover: de 'Kastaars!' worden uitgereikt. Net als vorig jaar wordt de show gepresenteerd door Danira Boukhriss Terkessidis, James Cooke en Koen Wauters.

Koen Wauters mag dan presentator zijn van de 'Kastaars!', maar erg veel is hij de afgelopen weken niet met de prijzen bezig geweest. Buiten 'Special Forces', waaraan hij deelnam, werd geen van zijn programma's genomineerd.

Daar heeft hij geen probleem mee, maar toch iets er iets dat hem dwarszit. Hij had heel graag een nominatie in de wacht gesleept voor 'Alles voor de Spelen'.

"Goed, het was juni en barbecueweer, maar dat doet niks af aan het feit dat het een harverwarmend programma was", zegt hij in Humo. "Dan durven we eindelijk eens de stap te zetten om iemand met een verstandelijke beperking, onze Gilles, voluit in te zetten, en wordt het programma niet eens genomineerd!"

Toch is hij erg trots op het hele Vlaamse medialandschap. Met beperkte budgetten worden er hier immers heel wat knappe programma's in elkaar gestoken. "Daar kunnen ze in het buitenland nog een puntje aan zuigen", klinkt het.

Vanochtend zijn de shortlists van de 'Kastaars!' gepubliceerd. In elke categorie blijven er nu nog maar vier kanshebbers over. Bekijk ze hier: