VTM

Matteo Simoni praat voor het eerst over drugsprobleem

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag is in 'Sergio over de grens' niemand minder dan Matteo Simoni te gast. Samen met Sergio Herman trekt hij naar Costa Rica.

In Costa Rica genieten Sergio Herman en Matteo Simoni van heerlijke lekkernijen en grijpen ze de kans om te gaan surfen. Soms gaat het er echter ook een stuk serieuzer aan toe. 

Zo vertelt Matteo dat hij op zijn zestiende zijn broer Rafaël verloor. Die overleed aan statische epilepsie, een reeks epileptische aanvallen die elkaar heel snel opvolgen.

(Lees verder onder de post.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VTM (@vtm.be)

"Ik denk dat je geen groter verdriet kunt hebben binnen een gezin", getuigt Matteo. "Wat ik ervan herinner, is de donkerte die van de ene op de andere dag in dat gezin zit. De zwarte kleur van verdriet."

"We waren een superhecht gezin, dat zijn we nog altijd, maar iedereen verwerkte dat op zijn eigen manier." Voor hem was het zijn passie voor toneel die hem erdoor sleurde.

Toch duurde het lang voor hij op zijn pootjes terechtkwam. Hij was namelijk amper zestien en begon veel op stap te gaan. Hij dronk veel en experimenteerde met allerlei drugs. "Ik had echt zoiets van: fuck dit leven."

Op den duur besefte hij wel dat hij te ver aan het gaan was. Het was altijd zijn moeder die hem terechtwees, maar toen zijn vader hem op een dag duidelijk maakte dat het genoeg geweest had, begreep hij de boodschap. "Dat had zo'n impact dat ik zei: oké, ik ga iets veranderen", klinkt het.

"Ik heb mijn moeder veel pijn gedaan. Ze is me altijd blijven waarschuwen voor de gevaren van drugs. En ze heeft groot gelijk. Maar bon, het is goedgekomen, hé."