VTM

Over en uit in 'Blind Getrouwd': "Waarom leg je de lat zo hoog?"

door: COS
Blind Getrouwd
Afbeelding bron: VTM

Het einde van 'Blind Getrouwd' is in zicht. Volgende week moeten Emma en Emile als eersten de knoop doorhakken.

Bij twee koppels lijkt de beslissing al duidelijk: Jolien en Brecht zullen 'ja' zeggen, voor Isabelle en Matthieu is het over en uit. Op een uitstapje naar de Ardennen werd dat maandag pijnlijk duidelijk in 'Blind Getrouwd'.

"Ik denk dat we wel altijd alles tegen elkaar hebben kunnen zeggen in een veilige omgeving en zonder problemen. Ik denk dat dat mij als mens heeft laten groeien. Dat ik heb geleerd, om dingen te zeggen die mij moeilijk liggen", vertelt Matthieu.

"Al heb ik ook wel het gevoel dat dat is stilgevallen na het koppelweekend. Dat praten", merkt Isabelle op. "Ik heb toen gemerkt dat ik een gesprek wou aangaan, maar dat werd afgeblokt en dan ben ik echt megahard in mijn schulp gekropen. Ik wist met mezelf geen blijf meer."

"Dat komt omdat ik dat geen fijn gesprek vond. Bij Sarah werd er gezegd: voor het beslissingsmoment moet je niet verwachten dat je iets voelt. En dat werd weer naar mij toe geduwd, terwijl ik daar mijn eigen mening over heb", zegt Matthieu.

"Ik voelde die druk op mij van of het hier lukt of niet, hangt van mij af", zegt Matthieu. "Ik snap dat je je dan ongemakkelijk voelt, omdat dat persoonlijk naar jou is. Maar ik wil het ook maar gewoon begrijpen allemaal, waarom je die lat zo hoog legt", zegt Isabelle.

"Jij zegt nu dat ik de lat hoog leg, maar voor mij is dat niet de lat hoog leggen", zegt Matthieu. "Voor mij moet er sowieso een bepaald gevoel zijn. Ik zoek naar dat iets meer." Isabelle lijkt plots te beseffen dat het huwelijk niet meer te redden valt en kan haar tranen niet bedwingen.