Belgische renner pakt uit met shockerende getuigenis: "Mensen vroegen of ik depressief was"

door: AVL
Oliver Naesen
Afbeelding bron: Photonews

Oliver Naesen kan terugblikken op een al bij al geslaagd Vlaams voorjaar. De 33-jarige renner van AG2R pakte uit met enkele verdienstelijke prestaties.

Oliver Naesen leek zijn beste jaren stilaan achter de rug te hebben, maar bewees met onder meer een knappe zevende plaats i de Ronde van Vlaanderen dat hij nog steeds van waarde kan zijn. De goeie prestaties zorgen vooral voor opluchting bij de geboren Oostendenaar, die de laatste jaren meermaals sukkelde met zijn gezondheid.

Naesen vertelde in een interview met Het Laatste Nieuws onder meer dat hij een ernstige allergische reactie ontwikkelde bij het in aanraking komen met ... selder. "Vorig jaar ben ik veertig keer ziek geweest. Soms meerdere keren per week. Echt geschift", zo vertelt hij.

"Op een bepaald moment vroeg ik me af of ik een burn-out had? Mensen vroegen me of ik depressief was. Natuurlijk niet, ik was gewoon moe. Maar het bleef duren", vervolgt de renner. De doorbraak is er gekomen toen ik op een dag heel fel reageerde op knolselder. Mijn keel ging toe. Ik dacht dat ik een ambulance ging moeten bellen."