Belgische renner stevig onder de indruk van Mathieu van der Poel: "Schrik daar niet per se van"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel maakte in het veld al veel indruk, met maar liefst tien zeges op rij. Maar voor Jasper De Buyst is dat zeker geen verrassing. 

Lotto Dstny heeft met Arnaud De Lie misschien wel een van grootste Belgische talenten in handen. De Lie won in zijn eerste twee jaren als prof al 19 keer. Maar ploegmaat Jasper De Buyst verwacht dat het moeilijk wordt om bijvoorbeeld Van der Poel bij te benen in de klassiekers. 

"Als je kijkt naar de laatste weken, is het natuurlijk vooral Van der Poel wat de klok slaat. Ik schrik daar niet per se van, daar hij samen met Tadej Pogacar de meest getalenteerde fietser is die er rondrijdt", zegt hij bij In de Leiderstrui. 

Qua talent komt er volgens De Buyst niemand in de buurt, al blijft het voor hem wel indrukwekkend om te zien. Volgens De Buyst is het voor De Lie dan ook geen goed idee om zich aan Van der Poel te spiegelen. 

"Arnaud moet eigenlijk net als Mads Pedersen de klassiekers aanpakken. Dat is iemand aan wie hij zich moet spiegelen. Spiegelen aan iemand als Van der Poel is natuurlijk schier onmogelijk. Tuurlijk, niemand is onklopbaar. Maar iemand als Pedersen is voor Arnaud een mooi rolmodel."