Belgische renners doen hun beklag over de Tour de France: “Een moordenaarsrit!”

door: AVL
Yves Lampaert Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

De tiende etappe van de Tour de France hakte er dinsdag stevig in. Vooral de hitte maakte het voor de renners bijzonder lastig.

Ook de Belgische renners waren na de etappe helemaal uitgeteld. Yves Lampaert uitte in een interview met Sporza zijn ongenoegen en noemde de tiende etappe zelfs "een moordenaarsrit". De West-Vlaming kon daarbij op veel bijval rekenen van zijn landgenoten.

"Het was een etappe om in te kaderen, maar niet in positieve zin. Gelukkig had ik een heel goeie dag", klonk het bij zijn ploegmaat Tim Declercq. "Zodra je zonder water valt, voel je jezelf precies koken. En als het bergop gaat, spring je bijna uit je vel. Ik heb dan ook constant gedronken, ik denk wel 12 bidons."

Ook groene trui Jasper Philipsen kende een lastige dag. "Ik hoop niet dat we nog veel zulke dagen krijgen. Het is nooit stilgevallen. Het aantal bidons heb ik niet kunnen bijhouden. Door het hoge tempo was het ook niet evident om er te gaan halen bij de auto. Gelukkig kon ik rekenen op mijn ploegmaats."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24