Bondscoach Sven Vanthourenhout draait bij nà het WK wielrennen

door: CDC
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Het WK wielrennen was dan wel een aangenaam kijkstuk, de Belgen bleven vooral achter met een zware sportieve kater. in 'De Koers is van ons', de wielerpodcast van Het Nieuwsblad, gaf de bondscoach tekst en uitleg.

Remco Evenepoel was dé man in vorm en hij bracht al vroeg leven in de brouwerij. Hij fietste zich helemaal stuk voor de ploeg, maar het waren de Fransen die met de prijs gingen lopen. Nochtans leek men in het Belgische kamp vooraf vooral bezig met Evenepoel te willen beteugelen. 

Omgekeerd was kopman Wout van Aert zondag niet op de afspraak. De dag voor het WK waren zijn waarden nog super, aldus Vanthourenhout, zondag was dat niet zo. Hij blijft er wel van overtuigd dat een Van Aert met een vorm als in de Tour of Britain wel mee zou kunnen. Al was Alaphilippe bijzonder sterk op het WK. 

Over de tactiek is de bondscoach ook kritisch. Het resultaat was immers niet goed. Hij wijst er op dat de laatste vier kampioenschappen België steeds het gewicht van de koers op zich nam met één uitgesproken kopman, maar nooit kon winnen. Hij overweegt om daarover na te denken, met Wout Van Aert, en bij te sturen.

Download nu de gratis app van Redactie24