Coach van Wout Van Aert is duidelijk: "Alles staat in functie hiervan"

door: MAB
Wout Van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout Van Aert heeft beslist waar zijn prioriteiten liggen komend wielerjaar. De Belgische toprenner en zijn coach, Marc Lambrechts, hebben nog maar eens herhaald dat de cross alleen maar in functie staat van het voorjaar op de weg. 

Wout Van Aert kon zijn tweede Kristallen Fiets niet oppikken vanwege een verkoudheid, maar zal naar alle waarschijnlijk wel aan de start verschijnen in Boom. Hoge verwachtingen zijn er in het entourage van de Belg echter niet meteen. "Het gewicht is bij Wout verschoven van de cross naar de weg", vertelde coach Lambrechts aan HLN.

"Uiteraard zullen we er het maximum proberen uit te halen. Zo hopen we dat hij richting BK in Middelkerke aanknoopt met zijn allerbeste gevoel. Elke training die hij doet, elke cross die hij rijdt, staat in functie van het klassieke voorjaar op de weg."

Ook het WK veldrijden van 2022, dat doorgaat op 29 januari in het Amerikaanse Fayetville, moet nog besproken worden. "Ik, de ploeg, Wout zelf willen eerst even afwachten hoe het gaat lopen. Stel dat hij tussen kerst en Nieuwjaar nog ergens tussen 7 en 10 rijdt, heeft het totaal geen zin om er zelfs maar over na te denken."