Dan toch een Belgische zege in Milaan-Sanremo? Jan Bakelants schuift verrassende outsider naar voor

door: AVL
Jan Bakelants
Afbeelding bron: Photonews

Met Milaan-Sanremo wordt zaterdag de eerste van de vijf grote wielermonumenten gereden. Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar worden, weinig verrassend, als topfavorieten beschouwd. 

Met de aanwezigheid van de twee tenoren en vooral ook de afwezigheid van namen als Wout van Aert en Remco Evenepoel lijkt de kans op een Belgische overwinning straks bijzonder klein. Jasper Philipsen lijkt over de beste papieren te beschikken, al schuift ex-wielrenner Jan Bakelants ook nog een andere naam naar voor.

"Dingske van Lotto. Van Gils. Met stip", aldus een overtuigde Jan Bakelants in gesprek met Michel Wuyts voor Het Laatste Nieuws. "As je kijkt naar de Strade Bianche en de vooruitgang die hij het voorbije jaar gemaakt heeft, denk ik dat we ‘ja’ moeten zeggen. Hij heeft die versnelling van vijf minuten in de benen. Ik ga nog meer zeggen: voor mij is Van Gils de eerste outsider na Pogacar en Van der Poel."

Michel Wuyts is minder overtuigd van de slaagkansen van Maxim Van Gils. Hij kijkt vooral naar Mads Pedersen en in minder mate Jasper Philipsen als outsiders voor de zege. "Ik zeg Pedersen. Hij is intrinsiek niet de snelste, Philipsen is rapper, maar wat nog in de tank zit na 288 kilometer bepaalt het verschil."