Dat is wel heel beperkt: Roodhooft onthult magere Tour-ambities Van der Poel

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel staat opnieuw met beperkte ambities aan de start van de Tour. De wereldkampioen wil toch opnieuw scoren in enkele ritten. 

Mathieu van der Poel reed vorig jaar een anonimie Tour, maar hielp Jasper Philipsen wel aan vier ritzeges en de groene trui in de Tour. Dit jaar is het opnieuw de bedoeling dat Van der Poel de Belg zal helpen in de sprint.

Voor Van der Poel zijn de Olympische Spelen natuurlijk het grote hoofddoel van deze zomer. De wereldkampioen wil in Parijs een eerste gouden medaille pakken op de Spelen. Is de Tour dan een voorbereiding?

"Je mag de Tour nooit een voorbereidingskoers noemen, maar voor renners van zijn kaliber zijn er etappes die je puur als voorbereiding kunt beschouwen", stelt sportief manager Christoph Roodhooft bij Het Nieuwsblad. 

"We zien één of twee etappes waarin Mathieu persoonlijke doelstellingen mag nastreven, de rest van de Tour staat toch vooral in het teken van de Olympische Spelen", onthult Roodhooft de beperkte ambities van Van der Poel.