Duikt doemscenario op voor Wout van Aert? "Het wordt heel moeilijk"

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert maakte geen goede beurt in de tijdrit in de Tour. Krijgt hij dat nog rechtgetrokken voor de Olympische Spelen in Parijs? 

Met een 24ste plaats op bijna twee minuten van Remco Evenepoel, daar eindigde Wout van Aert in de tijdrit tijdens de Giro. Met het oog op de Olympische Spelen in Parijs geen goed nieuws voor Van Aert. 

De tijdrit op de Olympische Spelen staat al over zo'n drie weken op het programma. Kan Van Aert nog veel zijn vorm nog veel verbeteren tijdens de Tour? Volgens ex-renner Bert De Backer is dat bijzonder moeilijk. 

"Het is moeilijk om conditie op te bouwen in een grote ronde", zegt De Backer bij Sporza. "Hij zal stilaan wel weer goed zijn, maar hij zal tussendoor wel rust moeten nemen. Voor zover dat kan in de Tour."

Volgens De Backer moet Van Aert in enkele etappes diep gaan, om zich dan opnieuw afzijdig te houden in andere etappes. "Dan kun je verbeteren", stelt De Backer nog. "Als hij daarentegen elke dag op zijn tandvlees moet zitten, dan zal er nog maar weinig progressie inzitten."