Eli Iserbyt vertelt hoe ontgoocheld hij is na het WK veldrijden

door: BVDO
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Eli Iserbyt heeft geen goed WK achter de rug. De Belgische kampioen werd pas vijfde en dat was voor hemzelf een teleurstelling.

Eli Iserbyt had duidelijk meer verwacht van het WK veldrijden. Onze landgenoot wou een podiumplek behalen, maar dat zat er zondag in Tabor niet in. Hij had er nochtans volledig naartoe gewerkt, maar het kwam er niet uit. De reden waarom het niet lukte was heel erg duidelijk voor de West-Vlaming.

“Ik voel dat mijn lichaam niet tot meer in staat is en daar ben ik wel ontgoocheld in. Ik probeer een beetje frisser te worden en wat te ontstressen, want de laatste maanden is het toch wel redelijk heftig geweest voor mij”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Toch wil Iserbyt zich niet wegsteken achter het zware seizoen, want hij trok nog speciaal op stage om zich optimaal voor te bereiden op het WK. Het bracht echter niets extra op.

“Vooral mentaal was het de voorbije maanden zwaar. De Wereldbeker was mijn doel. Dan moet ik op een bepaald moment stoppen, in Hulst. Dan word ik ziek, beland ik in het ziekenhuis.”

Iserbyt pakte toen toch de Belgische titel, terwijl hij daar niet op gerekend had. “Ik leefde op een wolk. Maar dan ging ik van het ene uiterste naar het andere. Deze week ben ik opnieuw een beetje op de grond gebotst. Ik heb die gevoelens, denk ik, nog niet echt verwerkt. Van slecht naar goed naar alles bij mekaar.”