Eli Iserbyt zit met een heel groot probleem: “Ik hoop niet dat het iets blijvends is”

door: BVDO
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Een Belg won het EK veldrijden in Namen, maar dat was niet Eli Iserbyt. Hij reed de koers zelfs niet uit nadat hij moest opgeven.

Michael Vanthourenhout werd in Namen Europees kampioen. Eli Iserbyt, die het seizoen tot dusver domineerde, kwam niet in het stuk voor. Iserbyt moest zelfs opgeven. Bij Sporza gaf hij een woordje uitleg. “Bij de eerste schuine kant raakte ik uit evenwicht en moest ik van de fiets”, klonk het. “Omdat mijn ketting eraf lag, moest ik even lopen. Toen ik weer op mijn fiets sprong, voelde ik iets in mijn linkerbeen.”

Wellicht gaat het om een blessure. “Een verrekking of een verdraaiing? Ik heb geen idee, maar ik weet wel dat ik hevige pijn had. Jammer, want tot dan had ik een heel goed gevoel. Mijn start was prima.”

De blessure zou te maken hebben met de vroegere klachten. “Ik moet zeggen dat ik sinds mijn rugproblemen met een soort gevoelloosheid aan mijn linkerkant kamp. Ik dacht dat het beter was, maar het speelde vandaag weer op. Ik hoop niet dat het iets blijvends is.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24