Emotionele Philippe Gilbert weet eindelijk nog eens wat winnen is: "Volgende week in het huwelijk treden"

door: MAB
Gilbert
Afbeelding bron: Photonews

Philippe Gilbert wist gisteren de Vierdaagse van Duinkerke te winnen. De Waalse renner van Lotto-Soudal was achteraf overduidelijk blij met de eindoverwinning. 

Gilbert heeft gisteren de 66ste editie van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn palmares geschreven. De 39-jarige renner van Lotto-Soudal verdedigde zijn roze leiderstrui in de laatste etappe. Het was de eerste overwinning van Gilbert in de afgelopen twee jaar. 

"Ik kende in die periode ook heel wat pech", steekt Gilbert van wal. "Er was niet alleen die coronapandemie maar ook die breuk van mijn knieschijf die me een hele tijd buiten strijd heeft gezet. Ik ben altijd blijven knokken en was altijd gemotiveerd voor elke wedstrijd, of het nu een WK, een klassieker of een kermiskoers was."

"Omdat ik trainingskilometers te kort kwam en ademhalingsproblemen kende. Welke koers ik nu nog wil winnen, is een moeilijke vraag. Ik treed volgende week in het huwelijk. Ik ga me daar nu eerst op focussen. Of ik nog een Tour de France rijd, zien we later wel."