Evenepoel imponeert op Druivenkoers, ondanks onverwacht oponthoud

door: CDC
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel (21) heeft z'n visitekaartje afgegeven in de Druivenkoers. Hij won met een indrukwekkende solo van 60 km in Overijse. 

De wielrenner van Deceuninck-Quick Step had nochtans felle concurrentie. Veel deelnemers wilden wel eens het parcours dat voor een groot stuk over het traject van het nakende WK loopt testen. 

Op een goeie 60 kilometer van de finish besloot de ploeg om door te duwen. Ze versnelden en niet veel later begon Evenepoel aan zijn indrukwekkende solo. Hij bouwde algauw een voorsprong van 40 seconden op. Lotto Soudal en Alpecin-Fenix zetten de achtervolging in, tot er iets onverwachts gebeurde.

Een wagen langs het parcours was in brand geschoten en Evenepoel moest wachten voor de bluswerken. Na de herstart nam de koploper alweer snel 35 seconden op de rest. De pauze leek Evenepoel extra kracht te hebben gegeven terwijl het peleton hapte naar adem. Onder meer dankzij het afstoppingswerk van zijn ploegmaats. Een van hen, Mikkel Honoré, werd hiervoor beloond met de 2e plaats. Het is de 4e overwinning in twee weken voor Evenepoel. Zijn plaatsje op het WK wordt stilaan een zekerheid.