Evenepoel onthult zijn plan voor de komende bergritten

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel kwam dinsdag al lachend over de finish. Nochtans had hij meer dan 14 minuten tijd verloren.

Bijna een kwartier was de achterstand die Remco Evenepoel had op ritwinnaar Jonas Vingegaard, maar dat deerde hem duidelijk niet. Hij had zelf vooraf aangekondigd dat hij tijd zou verliezen. En dat deed hij niet zomaar.

“Ik heb het laten lopen op het einde”, zei Evenepoel na de etappe. “Het was dus een vrij ontspannende dag voor mezelf. Ik deed het rustiger aan omdat ik aan Jumbo Visma wilde tonen dat ik niet gelogen heb over het feit dat ik niet meer voor het klassement ga.”

Hij heeft alvast een duidelijke bedoeling de komende dagen. “Meegaan in ontsnappingen gaat meer over het verdedigen van de bergtrui en als ik een kans ruik op een nieuwe ritzege. Ik weet niet of dat morgen het geval zal zijn, want de rit erna is ook een mooie.”

Vandaag wordt meteen heel belangrijk. “Ik moet mee zijn om punten te sprokkelen voor mijn bollentrui. Twee cols van eerste categorie leveren veel punten op. De Angliru is buiten categorie, maar ik vermoed dat Jumbo Visma wel weer de ritzege wil pakken. Ik sta nu op een halfuur, dus normaal gezien moet dat genoeg zijn om ruimte te krijgen.”