Ex-wielrenners hard voor Wout van Aert: “Waarom zou je dat doen?!”

door: AVL
Poels.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Het wil maar niet lukken voor Wout van Aert in deze Tour de France. Met nog een week te gaan wacht onze landgenoot nog steeds op zijn eerste ritoverwinning.

In de etappe van zondag kwam van Aert er, niet voor het eerst in deze Tour, bijzonder dichtbij maar moest hij in het slot zijn meerdere erkennen in de Wout Poels. Van Aert verzette tijdens de etappe opnieuw veel werk voor de kopgroep en had op het einde geen energie meer over om de Nederlander bij te houden.

Voormalig wielrenner Lance Armstrong vindt het jammer dat van Aert deze Tour zo vaak in de rol van knecht kruipt. Volgens de Amerikaan fnuikt hij daarmee zijn kans op ritwinsten. "Waarom moet je met 7 of 8 minuten voorsprong aan die slotklim beginnen?" vraagt Armstrong zich af in zijn podcast The Move.

"Hij had gewoon mee moeten glijden, van wiel tot wiel", treedt George Hincapie zijn landgenoot bij. "Waarom zou je meer werken dan alle andere vluchters als je voor de ritzege gaat? Wout Poels was supersterk, maar toch. Hij had zichzelf meer kansen op de ritzege kunnen geven."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24