Felle kritiek aan het adres van Wout van Aert: “Ik snap er helemaal niks van!”

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert werkte zich dinsdag in de tiende etappe van de Tour de France opnieuw uit de naad maar liet zich ook opmerken met een ietwat vreemde actie.

Op iets meer dan 40 kilometer ging van Aert, samen met zijn eeuwige rivaal Mathieu van der Poel, plots vol in de aanval op de kopgroep. Na ongeveer 15 kilometer zat het avontuurtje er echter op voor van Aert en zijn kompaan.

De actie van het duo deed veel wenkbrauwen fronsen, zo ook die van ex-wielrenner Tom Dumoulin. De Nederlander vond het vooral verspilling van energie en was in Vive le Vélo dan ook bijzonder kritisch voor de roekeloze actie van van Aert.

"Ik snap er helemaal niks van", aldus de voormalige wereldkampioen tijdrijden. "Van Mathieu begrijp ik nog dat die wat gaat spelen en even doorrijdt. Wout zit dan per ongeluk in zijn wiel, maar neemt daarna wel over en blijft doorrijden. Dat begreep ik niet."

"Met nog 1 klimmetje te gaan en op 2,5 minuten van de kopgroep moet je niet meer aanvallen. De kans is miniem dat je dan bij de kopgroep komt. Dat was verspilde energie. In de eerste plaats voor hemzelf, maar ook voor de ploeg", besluit de Nederlander.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24