Geen medaille voor Remco Evenepoel en Wout van Aert in het tijdrijden

door: BVDO
Wout Van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag stond in Tokio de Olympische tijdrit op het programma. Onze landgenoten mikten op twee medailles, maar dat draaide eventjes anders uit.

Remco Evenepoel deed wat van hem verwacht werd. Hij reed de tijdrit in 57:21.27 en zette daarmee heel even de snelste tijd neer. De Colombiaan Uran duwde die tijd echter meteen van de tabellen. Het was dan ook meteen duidelijk dat Evenepoel geen toptijd gereden had.

Ondertussen was ook Wout van Aert aan zijn tijdrit begonnen. Op het eerste tussenpunt was Filippo Ganna de snelste, voor Roglic, Dumoulin en Van Aert. Met zijn allen binnen de vijf seconden.

Halverwege de tijdrit had Roglic de beste tijd. Dumoulin tweede op acht seconden, Ganna derde, Dennis vierde en Van Aert vijfde op tien seconden.

In de tweede ronde werd al snel duidelijk dat Roglic de te kloppen man zou worden. Hij maakte het verschil op de venijnige klim. Dumoulin zette de tijd van Uran scherper, door er meer dan een minuut van af te doen. Roglic deed daar nog eens een minuut van af.

Wout van Aert zakte weg in het tweede deel. Hij werd uiteindelijk zesde. Het goud was voor Roglic, Dumoulin was tweede, Dennis werd derde. Ook Ganna pakte geen medaille, hij werd vierde. Remco Evenepoel werd negende.