Geprikkelde Patrick Lefevere haalt verschroeiend uit naar de UCI: “Belachelijk idee!”

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

De UCI zal vanaf 2025 enkele nieuwe regels in het wielrennen invoeren. De geplande maatregelen werden echter niet door iedereen positief onthaald.

Zo is er onder meer heel wat te doen omtrent het plan van de UCI om vanaf 2025 een gele kaarten-systeem in te voeren, waarbij renners met gele kaarten een schorsing zouden riskeren. Soudal Quick-Step manager gaf in zijn column voor Het Nieuwsblad alvast zijn ongezouten mening.

"Een mens kan zich afvragen of er nood is aan nog een extra stok achter de deur", aldus Lefevere. "Wie wordt de scheidsrechter die de gele kaarten mag uitdelen? Wedstrijdjury’s bestaan bijna zonder uitzondering uit mensen die nooit op een koersfiets hebben gezeten."

Verder was Lefevere ook niet te spreken over de beslissing van de UCI om het gebruik van oortjes.. "Dat is een compleet belachelijk idee. Vertaal dat naar de ‘normale’ werkvloer: een werkgever mag niet met zijn personeel spreken tijdens de uitvoering van hun job", zo beargumenteert Lefevere. "De eerste gele kaart in het wielrennen mag straks naar de UCI zelf gaan."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp