Hij werd niet de nieuwe Tom Boonen en geeft Remco Evenepoel advies

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Op zijn negentiende werd Guillaume Van Keirsbulck prof, maar hij werd nooit de nieuwe Tom Boonen zoals men voorspeld had.

Van Keirsbulck weet zelf goed wat er fout ging. “Ik teerde te veel op mijn klasse”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Het is altijd veel te gemakkelijk geweest voor mij. Ik wist ook niet beter. Ik werd heel jong prof. Alles wat ik deed, was goed. Ik verdiende ook wel wat geld.”

De eerste signalen waren heel positief, maar dat veranderde snel voor Van Keirsbulck. Op die momenten ontdekte Van Keirsbulck dat iedereen je snel laat vallen. Hij had dan ook meteen door dat hij niet de nieuwe Tom Boonen was.

De vergelijking met Remco Evenepoel is dan ook snel gemaakt. Wacht hem hetzelfde lot? Van Keirsbulck heeft het nodige advies voor Evenepoel. “Dat hij altijd zichzelf moet blijven. Het is een natuurtalent. Toen hij de overstap maakte, was hij al een stuk beter dan ik destijds. Wat die al verwezenlijkt heeft. Van voetballer naar topcoureur, doe het maar. Remco zal altijd veel kritiek krijgen. Zelfs als hij goed rijdt. Hij moet er zich niet te veel van aantrekken en zijn eigen ding doen en het bewijzen met de pedalen.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24