"Ik weet niet of van der Poel ooit in dezelfde categorie als Van Aert kan geraken"

door: MAB
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Nu de Giro d'Italia afgerond is, wordt er door de wielerwereld al reikhalzend uitgekeken naar de Tour de France. Op vrijdag 1 juli verzamelt het peloton voor de meest prestigieuze ronde ter wereld. 

Heel wat toprenners zullen het met mekaar uitvechten in Frankrijk. De twee grote rivalen uit het veldrijden, Mathieu van der Poel en Wout Van Aert, staan eindelijk nog eens tegenover mekaar. Ook Tadej Pogacar en Primoz Roglic tekenen present. 

In de eerste week van de Tour de France moet het peloton in het Noorden van Frankrijk heel wat kasseien overwinnen. Het zal echter afwachten worden hoe MVDP recupereert van de Giro, al heeft Wout Van Aert volgens Robbie McEwen sowieso een streepje voor op de Nederlander. 

"Ik weet niet of Van der Poel ooit in dezelfde klimcategorie als Van Aert kan geraken", aldus McEwen bij The Breakaway, verwijzend naar de klimkunsten van de Belg. "Maar op bijna al de rest zal Van der Poel nu wel verbeteren. Hij werd derde in de slottijdrit zonder dat hij zich de dagen daarvoor gespaard had. Dat wil toch iets zeggen."